Pienet ja iso remontit

Kaikki sopimukset on hyvä tehdä kirjallisesti. Mutta sopiminen voidaan tehdään sähköpostillakin eli varsinaisia allekirjoitettuja sopimuksia ei tarvita. Silloin vain täytyy olla tarkkana että ollaan yhtä mieltä mitkä ne ehdot ovat. Jos käydään sähköpostilla neuvotteluja niin niistä on hyvä koostaa yksi viesti, jossa on kaikki puhutut ehdot ja pyytää siihen toiselta osapuolelta sähköpostilla hyväksyntä.

KKV:n sivuilla on hyviä ohjeita mitä tulee huomioida remonttia suunniteltaessa ja sovittaessa.

Pienet kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan väliset remonttisopimukset voidaan tehdä käyttämällä KKV:n pienurakkalomaketta.

Remonteissa alle 10.000 euroa on suositeltavaa käyttää ns. REYS-8 1995 yleisiä sopimusehtoja, jotka on kuluttajaviraston hyväksymiä. Varsinaisessa sopimuksessa sovitaan osapuolet jne. (katso edelle) ja viitataan näihin ehtoihin "lisäksi noudatetaan REYS-8 sopimusehtoja".

Yli 10.000 euron remonteissa suositellaan käytettäväksi ns. RYS-9 1998 yleisiä sopimusehtoja, jotka nekin on kuluttajaviraston hyväksymiä. Varsinaisessa sopimuksessa sovitaan osapuolet jne. (katso edelle) ja viitataan näihin ehtoihin "lisäksi noudatetaan RYS-9 sopimusehtoja".

Kuluttajille pitää aina toimittaa sopimuksen osana em. REYS-8 ja RYS-9 ehdot tutustuttavaksi.